Glazbena poduka

Osim kroz iskustvo, te aktivno sudjelovanje u klasičnoj i jazz glazbi, Diana je položila i pedagoške predmete na Muzičkoj akademiji u Zagrebu koji uključuju metodiku, didaktiku, pedagogiju, psihologiju, te praksu u radu sa učenicima u nekoliko škola u Zagrebu (Rudolf Matz, Vatroslav Lisinski, GU Elly Bašić, Pavao Markovac i Blagoje Bersa), te time osim bitnog znanja, stekla pravo na rad s djecom i odraslima. Također s odličnim uspjehom položila je i potreban stručni-državni ispit.

Kroz svoje pedagoško iskustvo vrlo aktivno je djelovala kao profesor flaute u nekoliko osnovnih i srednjih škola u Hr., ali i kao nastavnik glazbene kulture. Također, vodila je i radionice za predškolski uzrast „od klasike do jazza“.

Osim u školama , aktivno drži i privatnu poduku učenicima te budućim studentima koje priprema za prijemni ispit.


„I think that's a key word in everything I do, 'share'. I love to teach so much and I love to make these television programs, both for young people and for adults, because the minute I know something, or recognize something, or enjoy something, that very second I have to share it. I can’t bear keeping it to myself . . . I think that conducting is born from that — in me, anyway — from that impulse to share what I feel, the excitement, the enthusiasm, the mystery, whatever insights I have about all music with as many people as possible."

Leonard Bernstein

...da bi čovjek postigao nešto u životu,mora da se svom cilju približava istrajno iz dana u dan,da gradi tu svoju kulu od sitnica,komadićaka,iz opeka i kockica,da sve to lijepi znojem i pljuvačkom,baš kao što strpljive ptice prave svoja gnijezda. A da bi ostvario to što želi,pored velikih zamisli u glavi mora posjedovati i strpljenje čvorka ili dabra - nešto sitničavo u svojoj duši,nešto pedantno i uporno,da ne kažem štrebersko ili ćiftinsko! I tek kad se spoje te dvije osobine,ispada nešto zaista veliko."

Momo Kapor

Kontaktirajte me