Promocija Snježne flaute!

Zahvala Muzičke akademije u Zagrebu
4. studenoga 2018.
Promocija priručnika Snježna flauta – Gradska knjižnica Tina Ujevića
5. siječnja 2019.

Sažetak:

Priručnik pod nazivom „Snježna flauta“ služi kao motivacija i inspiracija mladom flautistu tijekom zimskih praznika u osnovnoj glazbenoj školi. Zimski praznici u obrazovanju klasičnih glazbenih škola, osim za odmor, prilika su i za utvrđivanje dosadašnjeg znanja, te mogući iskorak u vježbanju i učenju. Da bi mladi učenik bio zainteresiran za vlastiti napredak, te da bi se prepustio samostalnom i kvalitetnom vježbanju, osim uputa profesora, dobro je primijeniti i dodatni motivirajući sadržaj u obliku kreativnog priručnika. Tako će se učenika spontano usmjeriti na sve važne elemente početnog obrazovanja s kojima se susreće za vrijeme sata u glazbenoj školi, te inspirirati da ustraje i tijekom zimskih praznika. Navedeni sadržaj različitim pristupima glavnih segmenata početnog učenja, mladog flautista veže uz njegov instrument i stvara ugodu pri vježbanju, konstantno ga podsjećajući na spomenute važne smjernice. Pomoći će mu da kreativno i pametno usmjeri svoje slobodno vrijeme i energiju pri vježbanju, te da na tom putu izbjegne moguće pogreške. Neki od važnih segmenata kojima se priručnik bavi, ispravno je držanje instrumenta, kvalitetno disanje, kvalitetno vježbanje, muziciranje, priprema za ispravno vježbanje, važnost improvizacije, savladavanje treme, razvoj mašte i sl.

Iako se „Snježna flauta“ obraća učeniku, može olakšati i motivacijski nastavni proces samih profesora tako da se priručnik koristi kao pomoćno sredstvo za vrijeme sata ili u pripremi učenika za njegovo samostalno korištenje tijekom zimskih praznika. Također, kod početnika prvih razreda radi bržeg razumijevanja priručnika, važno je koristiti se nekim dijelovima sadržaja uz pomoć profesora ili roditelja.

Priručnik se sastoji od devet manjih naslova koji motiviraju, te u sebi rješavaju univerzalnu problematiku kod mladih flautista. Sve to zadanim zadatkom i zabavnim tekstom. Tako su neki od tih naslova: pripremi sebe i svoj prostor za vježbanje, planer vježbanja, flautistički horoskop, važnost improvizacije, moja mala skladba, priprema za javni nastup, glazba i boje, zašto idem u glazbenu školu i što je za mene glazba.

Osim teksta, priručnik sadrži i manji broj tradicionalnih božićnih pjesmica iz različitih krajeva svijeta preko kojih će se učenik igrati, vježbati prima vista čitanje i učiti cijeniti kulturu drugih zemalja.

Priručnik možete naručiti na:

http://www.webknjizara.hr/knjige/prirucnici/snjezna-flauta-diana-cerensek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *