SNJEŽNA FLAUTA! Novi priručnik za osnovne glazbene škole!

Slike iz emisije Dobro jutro, Hrvatska!
19. listopada 2018.
Zahvala Muzičke akademije u Zagrebu
4. studenoga 2018.

Novi priručnik za osnovne glazbene škole po nazivom „Snježna flauta“, koji izdaje nakladnička kuća Redak- izlazi za manje od mjesec dana!
„Snježna flauta“ služi kao motivacija i inspiracija mladom flautistu tijekom zimskih praznika u osnovnoj glazbenoj školi. Zimski praznici u obrazovanju klasičnih glazbenih škola, osim za odmor, prilika su i za utvrđivanje dosadašnjeg znanja, te mogući iskorak u vježbanju i učenju. Da bi se mladi učenik zainteresirao za vlastiti napredak, te se prepustio samostalnom i kvalitetnom vježbanju, osim uputa profesora, dobro je primijeniti i dodatni motivirajući sadržaj u obliku kreativnog priručnika. Tako će se učenika spontano usmjeriti na sve važne elemente početnog obrazovanja s kojima se susreće za vrijeme sata u glazbenoj školi, te inspirirati da ustraje i tijekom zimskih praznika. Navedeni sadržaj različitim pristupima glavnih segmenata početnog učenja, mladog flautista veže uz njegov instrument i stvara ugodu pri vježbanju, konstantno ga podsjećajući na spomenute važne smjernice. Pomoći će mu da kreativno i pametno usmjeri svoje slobodno vrijeme i energiju pri vježbanju, te da na tom putu izbjegne moguće pogreške.
Priručnik se sastoji od devet manjih naslova koji motiviraju, te u sebi rješavaju univerzalnu problematiku kod mladih flautista. Ono najvažnije, potiče ih da osluškuje glazbu u sebi. Neki od naslova su: pripremi sebe i svoj prostor za kvalitetno vježbanje, planer vježbanja, flautistički horoskop, važnost improvizacije, moja mala skladba, priprema za javni nastup, glazba i boje, zašto idem u glazbenu školu i što je za mene glazba. Osim teksta, priručnik sadrži i manji broj tradicionalnih božićnih pjesmica iz različitih krajeva svijeta.
U cijelu priču učenika uvodi malena flautistica, djevojčica Eli!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *